PDF-tiedostoSkål International Helsinki ry:n perustamiskirja v. 1939 (566 kB)
Skål Finlandin perustamisasiakirja järjestössä on päivätty vuodelle 1939.

Skål Helsinki

SKÅL Helsinki on perustettu lokakuussa 1936 ja se on maailmanlaajuisesti klubi nro 45.  Klubeja on ympäri maailmaa 82 maassa ja jäseniä yhteensä noin 15.000.


Klubin jäsenet edustavat Helsingin ja sen ympäristön matkailualan yrityksiä ja organisaatioita. Vuoden 2015 huhtikuussa Helsingin klubin jäsenmäärä oli 121. Jäsenet ovat luokiteltu ns. aktiivijäseniin, eläkeläisiin, kunniajäseniin, Life-jäseniin sekä Young Skål-jäseniin. Young Skål-kategoriassa on kaksi ryhmää. Ensimmäisen muodostaa yrityselämässä olevat Young Skål Associate -ryhmä sekä vielä opiskelemassa olevat Youg Skål-jäsenet. Klubitoimintaa vetää vuosittain valittava hallitus ja sen tavoitteena on toteuttaa ajan hermolla olevaa niin jäsenistöä kuin uusia, potentiaalisia jäseniäkin kiinnostavaa ohjelmaa. 

SKÅL International Helsinki ry:n yli 70-vuotiseen toimintaan liittyy monia mielenkiintoisia vaiheita ja tapahtumia: Skål klubien maailmankokous järjestettiin ensimmäisen kerran Suomessa vuonna 1974. Kokousisäntänä toimi Helsingin klubi ja suojelijana silloinen tasavallan presidentti Urho Kekkonen. Vuosikymmenien saatossa kolme klubin jäsentä on valittu Skål International -organisaation maailmanpresidentiksi. Gunnar von Haartman ja Kaj Lindblad. Viimeisimpänä Birger Bäckman vuosina 1989–1990. Skål International jakaa vuosittain ympäristöpalkinnon, vuonna 2005 kyseisen palkinnon kuljetusyhtiö-kategoriassa sai Helsingin klubin esittämänä Silja Line silloisesta ympäristöohjelmastaan Itämeren suojelemiseksi. Haikon kartano voitti maaseutumaisessa ympäristössä olevan majoituskategoriasarjan vuonna 2012. Viking Line voitti Viking Grace -aluksesta tehdyllä kilpailuesityksellä vuoden 2015 palkinnon liikennevälinekategoriassa. Vuonna 2017 Ametistikaivos Luostolta voitti pääpalkinnon maaseutumatkailukohteiden kategoriassa.

Klubin perinteisiin kuuluu myös vuotuinen hyväntekeväisyystapahtuma Skål Soirée. Tapahtuman arpajaisten tuotto on viime vuosina lahjoitettu HUS:n lasten ja nuorten sairaalan psykiatriapotilaiden vapaa-ajantoiminnan tukemiseksi. Vuonna 2016 tuli kuluneeksi 80-vuotta Helsingin yhdistyksen perustamisesta ja tämän vuoksi järjestimme erityisen juhlan 7.10.2016 Hilton Strand Helsinki -hotellissa. Hyväntekeväisyyskohteemme oli tällä kertaa Reilun matkailun yhdistys.

Järjestämme matkailutapahtumia, jossa saamme tapaamme alan asiantuntijoita kotimaasta ja ulkomailta.

Kiinnostuitko, ota rohkeasti yhteyttä